Menu
Volrubberbanden


Varius NV heeft een zeer groot aantal volrubberbanden gereed op stock. Hierdoor kunnen wij snel inspelen op de vraag en is het stilleggen van de machines verleden tijd. Al de courante maten zijn ruim op voorraad. Indien gewenst is het direct mogelijk de banden te monteren op uw oude, of nieuwe, velgen. Zo garandeert Varius NV een optimale kwaliteit en een minimum aan stilstand. Ook voor speciale formaten en kwaliteiten kunnen wij zeer snel leveren en kan eveneens gemonteerd worden. Zo is er onder andere de keuze uit:

SPECIAL - S
Deze versie werd ontworpen en met name gerealiseerd voor excavators en geproduceerd in de formaten 20 en 24 inch. Deze zijn gebouwd met speciale compounds, die vooral resistent is tegen inrijdingen. Verder is het de verhoogde stijfheid die de stabiliteit biedt aan het voertuig en dus aan de lading. De gebruikstoepassingen zijn onder andere voertuigen die ladingen vervoeren in meestal extreme omstandigheden zoals schrootwerven. Non marking - NM
Deze kwaliteit wordt vervaardigd met compounds die de kleur van de band licht maken. Hierdoor zijn zij ontworpen voor de pharmaceutische en voedingssector. Vandaag de dag wordt deze band ook veelal toegepast om uw nette, geschilderde vloeren te vrijwaren van zwarte strepen.

Hoge capaciteit - HL
Dit is een band ontworpen met een uiterst stijve constructie in vergelijking met standaard banden. Deze zijn gebouwd met een zeer hard mengsel dat in staat is extreem zware fysische en mechanische toepassingen te weerstaan.

Antistatisch - AS
Deze band is ontworpen om de statische elektriciteit welke wordt opgebouwd door het voertuig te minimaliseren. Hij is gebouwd met speciale additieven die deze statische lading voorkomen zonder in te boeten op de overige eigenschappen van de betreffende banden. Ze worden gebruikt in verf en oplosmiddel fabrieken, gastank deposito's en in omgevingen waar de accumulatie van statische elektriciteit kan leiden tot explosies. In al deze gevallen verhoogt het gebruik van deze band de niveaus van veiligheid. De Super-elastisch en massieve banden zijn conform de ISO / DIS 2883 normen. Een certificaat van overeenstemming worden verstrekt op verzoek de klant.

Vraag ons voor meer informatie omtrent bovenstaande specials of voor onze huidige voorraadniveau’s.