Menu
Over ons

Geschiedenis
Varius NV wordt in 1997 opgericht en vestigt zich aan de Moestoemaatheide 15 te Geel. Hier bouwt men een aanzienlijk klantenbestand op en is de beschikbare ruimte al snel te klein. De continue groei en de uitbreiding van het assortiment maken het onmogelijk om op deze locatie verder te ondernemen.

In 2002 wordt een grotere vestiging aangekocht op 3.500m2 grond met 600m2 magazijn en 150m2 kantoren. Naast een groter magazijn besteedt men tevens aandacht aan een grote serviceruimte voor montages. Hiervoor wordt flink ge´nvesteerd in diverse materialen en machines. Hierdoor groeit het klantenbestand nog sneller dan gedacht en wordt ook dit magazijn te klein. Tegelijk met de verhuizing naar de Lammerdries wordt ook Tycon BVBA opgericht.

In 2006 wordt besloten de nationale activiteiten te internationaliseren naar Nederland. De onderneming JUMA BV wordt opgericht aan de Vlietweg 19 te Klundert (Moerdijk). Deze onderneming zal de verdeling van producten en diensten verder verspreiden in de Nederlandse markt. Hierin wordt al zeer snel succes geboekt dankzij de gunstige ligging.

In 2008 verhuist Varius van de Lammerdries 13 naar Lammerdries 11. Deze kleine stap heeft echter grootse voordelen. Zo beschikt Varius NV nu over een groter magazijn (1.600m2), betere transportmogelijkheden en een grotere serviceruimte. Dit alles om U beter te kunnen voorzien in de juiste producten en de beste service.

Na de spectaculaire groei sinds 1997 heeft Varius NV een sterke positie verworven in de Belgische markt. Regionaal is Varius NV een begrip welke staat voor kwaliteit, scherpe prijzen en het verlenen van professionele service.

Wist u dat?
  - Wij momenteel totaal 3.300 m2 magazijnruimte hebben?
  - Wij zeer actief zijn in de Benelux en ver daarbuiten?
  - Wij ruim 26.000 banden op stock hebben en direct kunnen monteren en leveren?
  - Wij altijd de juiste velg op stock hebben voor uw banden en deze graag voor u monteren?
  - Wij niet alleen Velgen en industrie banden verdelen maar ook uw banden kunnen vullen met
    Polyurethaan?


Missie.
Varius gelooft in een goede duurzame klantenrelatie. Wij realiseren deze door onze snelle leveringen, flexibiliteit en professionele service verlening. Ons gedreven team staat altijd voor u klaar. Speciale banden en velgen zijn snel leverbaar en ook grote oplages zijn voor ons geen probleem. Dat maakt Varius sterk. Flexibiliteit, snelheid en professionaliteit.